Kategoriarkiv för ‘Nyheter’

Hemsidanav Advokaterna

Vi får be om ursäkt för att hemsidan inte har fungerat som den ska idag, vi har haft ett tekniskt problem men det ska nu vara åtgärdat!  Vi hoppas att ni hittat det ni söker ändå och önskar er en fortsatt trevligt torsdag!

 

 

Röd pölseav Jörgen Hemby

Bilden är tagen från Pölsemannens hemsida, polsemannen.se

 

Det är som sagt inte lätt att hitta på något att skriva om. Det hade naturligtvis varit roligt att skriva om verkliga fall, men det kan man inte så ofta på grund av sekretessen. Ett fall jag kan skriva om är arbetet med att få den röda pölsen godkänd som jag arbetade med som jurist på Pölsemannen AB år 1993. För att Pölsemannen skulle få lov att som första företag någonsin få sälja den danska röda pölsen i Sverige krävdes tillstånd av livsmedelsverket. Vi sökte tillstånd, men fick avslag. Motiveringen var sådan att man fick känslan av att verket ville skydda inhemska varor. Känslan stärktes av att livsmedelsverkets styrelse till stor del bestod av representanter för den svenska livsmedelsindustrin. Avslaget överklagades till regeringen. För att göra allt vi kunde för att beslutet skulle bli positivt bestämde vi oss för att försöka få stöd från svenska kändisar. Jag kontaktade bland annat den då mycket kände komikern från Lund Stellan Sundahl på telefon. Efter det att jag presenterat mig frågade jag om han ville skriva något till stöd för att regeringen skulle godkänna den danska röda pölsen. Han svarade med ett kort ja och bad om adressen. När jag sagt den avslutades samtalet. Min känsla var att han inte skulle skriva något utan bara ville avsluta samtalet så fort som möjligt på ett inte alltför ovänligt sätt. Några veckor senare fick jag dock ett brev på två A4-sidor med den mest kraftfulla argumentation för den röda pölsen som man kan tänka sig. Den började med att vi hade hamburgare från USA och kebab från Bosporen och att svenskarna därför också skulle ha den danska röda pölsen. Avslutningsorden har blivit berömda: Låt inte den danska pölsen vara iklädd anonymitetens intetsägande gråbruna överrock. Artikeln skickades till flera svenska tidningar och när den publicerades i en stor veckotidning förstod vi att det var en ändring på gång. Ändringen kom i början av juli 1993 då statsministern Carl Bildt var i Lofoten för att träffa den danske statsministern Poul Nyrup Rasmussen. Enligt vad jag hört för att diskutera något lands anslutning till EU, troligen Polens. Poul Nyrup Rasmussen sägs ha varit insatt i kampanjen Pölsemannen drev och hade därför tagit med sig egna pölser till Lofoten som han bjöd Bildt på samtidigt som regeringens pressmeddelande om tillåtelse för Pölsemannen att sälja röda pölser kablades ut i media. Det togs en bild av Expressen som visar när de båda statsministrarna äter danska pölser.

Advokat Jörgen Hemby
Advokatbyrån Jörgen Hemby AB

Valborgav Advokaterna

Vi på Advokatbyrån Jörgen Hemby AB önskar er en trevlig
valborg!

Marknadsföring?av Jörgen Hemby

En viktig sak är att marknadsföra sig. Jag tror inte advokater som arbetar på mindre byråer är så bra på detta. Det beror förmodligen på att de inte ansett sig behöva det. Klienterna har kommit ändå. Vill man expandera, det vill säg anställa fler, är det dock förmodligen nödvändigt att fundera på marknadsföringen som om man var ett företag vilket som helst. Advokater får dock inte marknadsföra sig hur som helst enligt de etiska regler som finns. Vi funderar nu på att marknadsföra oss på Internet genom så kallade AdWords på google. Vi har redan tryckt pennor och plastmappar med firmanamnet på och Doris har hållit föredrag för olika intresseföreningar om allmänna juridiska ämnen. Tips på marknadsföring tar jag tacksamt emot.

Advokat Jörgen Hemby
Advokatbyrån Jörgen Hemby AB

Roligt att föreläsaav Doris Singh

Den 3 april höll jag en föreläsning på IKF (Internationella Kvinnoföreningen) i Malmö. Den handlade om asylmål. Jag berättade om hur processen går till från asylansökan till beslut från Migrationsverket eller, om ett negativt beslut överklagas, till dom från Migrationsdomstolen osv. Det var roligt att åhörarna hade frågor och funderingar och jag får tacka IKF för att jag fick komma och föreläsa.

Jag tycker det är kul att föreläsa om olika juridiska ämnen och ge människor information, men föreläsa kan man göra när man har tid. Just nu är det mycket att göra på jobbet. Pga. tystnadsplikt och diskretionsplikt, kan jag inte skriva om målen. Jag jobbar med det mesta; brottmål, tvistemål, asylmål osv. så arbetet är ganska varierande. Kanske kan jag föreläsa igen när jag får mer tid. Undrar vad jag ska föreläsa om då . . .

Advokat  Doris Singh
Advokatbyrån Jörgen Hemby AB

Mitt andra blogginläggav Jörgen Hemby

Detta är mitt andra blogginlägg någonsin och även det andra på vår egen hemsida. Vår paralegalpraktikant Emma Pettersson har påmint mig om jag borde göra ett nytt. Vad jag ska skriva om vet jag inte. Enligt henne spelar det inte så stor roll, eftersom hemsidan hamnar högre upp varje gång det skrivs något på den. Det händer en hel del intressant på advokatbyrån men av sekretesskäl känns det svårt att skriva om. Som framgår av hemsidan så arbetar jag med franchisejuridik, entreprenadrätt, avtalsrätt, köprätt, bygglovsmål, skatteprocesser och som försvarare i Ekobrottsmål. Malmö är en bra stad att arbeta i. Statistiskt så växer den med omkring 5 000 personer per år. Såvitt jag förstår växer dock även antalet advokater i stan.

Jörgen Hemby
Advokatbyrån Jörgen Hemby AB

Paralegal praktikantav Advokaterna

Nu har snart tre veckor gått sedan jag började min andra och sista praktik som Paralegal studerande,  även denna gången har jag valt att göra praktiken på Advokatbyrån Jörgen Hemby AB.  Denna gången är praktiken 11 veckor och examensarbete 5 veckor, jag kommer alltså tillbringa mina sista 16 veckor som studerande på Advokatbyrån Jörgen Hemby AB.

Redan nu har jag fått göra mycket olika arbetsuppgifter, vissa juridiska och andra lite mindre, dock är det saker som måste bli gjorda och jag som Paralegal ska kunna hjälpa till med allt möjligt. Jag har till exempel fått skriva kostnadsräkning, sätta ihop möbler, köpa in möbler och skrivit ett överklagande. Snart väntar möte med klienter och förhandlingar i rätten vilket jag tycker ska bli väldigt intressant.
Jag fortsätter att sköta hemsidan och har lyckats installera Google Analytics så att vi nu kan mäta antalet besökare på hemsidan och därmed  kunna se vad det är som intresserar er besökare.

Emma Pettersson
Paralegal praktikant

 

Doris Singh föreläste på Internationella Kvinnoföreningen i Malmöav Advokaterna

Den 12 februari var advokat Doris Singh från Advokatbyrån Jörgen Hemby AB på Internationella Kvinnoföreningen (IKF) i Malmö och föreläste om brottmål. Det var väldigt många som kom till föreläsningen och Doris tyckte det var roligt att komma ut och ge människor information om skadestånd för brottsoffer med mera. Åhörarna var mycket intresserade av ämnet och hade många frågor, vilket gjorde att Doris inte hann med den andra delen av föreläsningen som skulle handla om asylmål. Därför kommer Doris att hålla en till föreläsning på IKF i april om just asylmål och uppehållstillstånd.

Mitt första inlägg på bloggenav Jörgen Hemby

Jag har aldrig bloggat tidigare. Enligt experterna borde jag ha gjort det för länge sedan. Det visar att man finns och gör så att hemsidan hamnar högre upp vid googlande. Kort och gott: Det är bra marknadsföring. Anledningen till att man trots det avstår är, enligt samma experter, rädsla för det som är nytt. Förmodligen har de rätt. Tänk om du skriver något som folk retar sig på och öppet blir kritiserad på din egen hemsida. Då gäller ju inte längre det gamla talesättet ” ditt hem är din borg”.

Min ambition är därför inte att skriva inlägg regelbundet utan att känna mig för, vilket kanske innebär att det inte blir fler inlägg eller ett inlägg i månaden. Inläggen kan också bli helt intetsägande, och ha som enda syfte att få med ord som gör att vi kommer högre upp vid sökning på Google.

Vår duktige paralegalpraktikant Emma Pettersson har sagt att varje gång vi bloggar så ska vi ha med ord som visar vad vi arbetar med och som kan ge nya klienter eller inspirera gamla att lämna nya uppdrag: Jag avslutar därför med orden franchiserätt, skatteprocesser och bygglov. 

Malmö den 7 februari 2014

Jörgen Hemby
Advokatbyrån Jörgen Hemby AB

Advokat Doris Singh håller föreläsning på Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF)av Advokaterna

Klockan 10-12 onsdagen den 12 februari 2014 håller Advokat Doris Singh från Advokatbyrån Jörgen Hemby AB en kostnadsfri föreläsning på Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF) på Spångatan 7, 211 74 Malmö. Det är begränsat med platser, vid frågor kontakta Internationella kvinnoföreningen i Malmö 040-23 13 80.

Föreläsningen är indelad i två delar: brottmål och asylmål.

Doris Singh arbetar som målsägandebiträde, särskild företrädare för barn respektive offentlig försvarare i brottmål. Under den första delen ska Doris Singh därför ge dig praktisk information om hur du kan få hjälp om du är brottsoffer, har ett barn som är brottsoffer eller själv är anklagad för brott.

Doris Singh arbetar också som offentligt biträde i asylmål. Under den andra delen ska Doris Singh därför ge dig praktisk information om hur asylprocessen fungerar.

I slutet av föreläsningen får du möjlighet att ställa frågor. Välkommen!

 

WP+d Metaform

uppåt