Arkiv för februari, 2014

Paralegal praktikantav Advokaterna

Nu har snart tre veckor gått sedan jag började min andra och sista praktik som Paralegal studerande,  även denna gången har jag valt att göra praktiken på Advokatbyrån Jörgen Hemby AB.  Denna gången är praktiken 11 veckor och examensarbete 5 veckor, jag kommer alltså tillbringa mina sista 16 veckor som studerande på Advokatbyrån Jörgen Hemby AB.

Redan nu har jag fått göra mycket olika arbetsuppgifter, vissa juridiska och andra lite mindre, dock är det saker som måste bli gjorda och jag som Paralegal ska kunna hjälpa till med allt möjligt. Jag har till exempel fått skriva kostnadsräkning, sätta ihop möbler, köpa in möbler och skrivit ett överklagande. Snart väntar möte med klienter och förhandlingar i rätten vilket jag tycker ska bli väldigt intressant.
Jag fortsätter att sköta hemsidan och har lyckats installera Google Analytics så att vi nu kan mäta antalet besökare på hemsidan och därmed  kunna se vad det är som intresserar er besökare.

Emma Pettersson
Paralegal praktikant

 

Doris Singh föreläste på Internationella Kvinnoföreningen i Malmöav Advokaterna

Den 12 februari var advokat Doris Singh från Advokatbyrån Jörgen Hemby AB på Internationella Kvinnoföreningen (IKF) i Malmö och föreläste om brottmål. Det var väldigt många som kom till föreläsningen och Doris tyckte det var roligt att komma ut och ge människor information om skadestånd för brottsoffer med mera. Åhörarna var mycket intresserade av ämnet och hade många frågor, vilket gjorde att Doris inte hann med den andra delen av föreläsningen som skulle handla om asylmål. Därför kommer Doris att hålla en till föreläsning på IKF i april om just asylmål och uppehållstillstånd.

Mitt första inlägg på bloggenav Jörgen Hemby

Jag har aldrig bloggat tidigare. Enligt experterna borde jag ha gjort det för länge sedan. Det visar att man finns och gör så att hemsidan hamnar högre upp vid googlande. Kort och gott: Det är bra marknadsföring. Anledningen till att man trots det avstår är, enligt samma experter, rädsla för det som är nytt. Förmodligen har de rätt. Tänk om du skriver något som folk retar sig på och öppet blir kritiserad på din egen hemsida. Då gäller ju inte längre det gamla talesättet ” ditt hem är din borg”.

Min ambition är därför inte att skriva inlägg regelbundet utan att känna mig för, vilket kanske innebär att det inte blir fler inlägg eller ett inlägg i månaden. Inläggen kan också bli helt intetsägande, och ha som enda syfte att få med ord som gör att vi kommer högre upp vid sökning på Google.

Vår duktige paralegalpraktikant Emma Pettersson har sagt att varje gång vi bloggar så ska vi ha med ord som visar vad vi arbetar med och som kan ge nya klienter eller inspirera gamla att lämna nya uppdrag: Jag avslutar därför med orden franchiserätt, skatteprocesser och bygglov. 

Malmö den 7 februari 2014

Jörgen Hemby
Advokatbyrån Jörgen Hemby AB

Advokat Doris Singh håller föreläsning på Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF)av Advokaterna

Klockan 10-12 onsdagen den 12 februari 2014 håller Advokat Doris Singh från Advokatbyrån Jörgen Hemby AB en kostnadsfri föreläsning på Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF) på Spångatan 7, 211 74 Malmö. Det är begränsat med platser, vid frågor kontakta Internationella kvinnoföreningen i Malmö 040-23 13 80.

Föreläsningen är indelad i två delar: brottmål och asylmål.

Doris Singh arbetar som målsägandebiträde, särskild företrädare för barn respektive offentlig försvarare i brottmål. Under den första delen ska Doris Singh därför ge dig praktisk information om hur du kan få hjälp om du är brottsoffer, har ett barn som är brottsoffer eller själv är anklagad för brott.

Doris Singh arbetar också som offentligt biträde i asylmål. Under den andra delen ska Doris Singh därför ge dig praktisk information om hur asylprocessen fungerar.

I slutet av föreläsningen får du möjlighet att ställa frågor. Välkommen!

 

WP+d Metaform

uppåt