Arkiv för april, 2014

Valborgav Advokaterna

Vi på Advokatbyrån Jörgen Hemby AB önskar er en trevlig
valborg!

Marknadsföring?av Jörgen Hemby

En viktig sak är att marknadsföra sig. Jag tror inte advokater som arbetar på mindre byråer är så bra på detta. Det beror förmodligen på att de inte ansett sig behöva det. Klienterna har kommit ändå. Vill man expandera, det vill säg anställa fler, är det dock förmodligen nödvändigt att fundera på marknadsföringen som om man var ett företag vilket som helst. Advokater får dock inte marknadsföra sig hur som helst enligt de etiska regler som finns. Vi funderar nu på att marknadsföra oss på Internet genom så kallade AdWords på google. Vi har redan tryckt pennor och plastmappar med firmanamnet på och Doris har hållit föredrag för olika intresseföreningar om allmänna juridiska ämnen. Tips på marknadsföring tar jag tacksamt emot.

Advokat Jörgen Hemby
Advokatbyrån Jörgen Hemby AB

Roligt att föreläsaav Doris Singh

Den 3 april höll jag en föreläsning på IKF (Internationella Kvinnoföreningen) i Malmö. Den handlade om asylmål. Jag berättade om hur processen går till från asylansökan till beslut från Migrationsverket eller, om ett negativt beslut överklagas, till dom från Migrationsdomstolen osv. Det var roligt att åhörarna hade frågor och funderingar och jag får tacka IKF för att jag fick komma och föreläsa.

Jag tycker det är kul att föreläsa om olika juridiska ämnen och ge människor information, men föreläsa kan man göra när man har tid. Just nu är det mycket att göra på jobbet. Pga. tystnadsplikt och diskretionsplikt, kan jag inte skriva om målen. Jag jobbar med det mesta; brottmål, tvistemål, asylmål osv. så arbetet är ganska varierande. Kanske kan jag föreläsa igen när jag får mer tid. Undrar vad jag ska föreläsa om då . . .

Advokat  Doris Singh
Advokatbyrån Jörgen Hemby AB

WP+d Metaform

uppåt